SULANMAYAN ZEYTİNYAĞI

Zeytin ağaçları sulanmalı mı, sulanmamalı mı? Hangisi daha kaliteli olur? Bu sorularanıza cevap vermeye çalışacağım.  Zeytin bol su isteyen bir ağaç türü değildir. İhtiyacı olan suyu topraktan, yağmurdan, yeraltı kaynaklarından kendisi temin etmektedir. Zeytin ağacı bu dengeyi çok iyi kurabilmekte ve meyvelerini sulanmadığında en kaliteli şekilde oluşturmaktadır. Yani doğa kendi işini en iyi şekilde yapabilir.  Eğer zeytin sulanırsa daha çok meyve vermektedir. Örneğin; Sulanmayan 1 ağaç= 100kg veriyorsa, Sulanan 1 ağaç= 150kg zeytin vermektedir. Ağaca verilen su meyvenin içindeki su miktarını arttırır. Meyvenin boyutu daha büyük olur. Zeytin sulanınca kötü olur diye birşey yok ama zeytinyağının kalitesinin düştüğü kesindir. Sulanmayan zeytinyağı çok daha kaliteli, aroması yoğun, tadı belirgindir. Biz üreticiler daha fazla verim alabilmek için zeytin ağacının doğasını bozmamalıyız. Zeytin ağacını sulamak kaliteyi düşürmektir. Herşeyin para olmadığını emekçi üreticiler olarak göstermeliyiz. Tüketicilerinde zeytinyağı alırken sulanıp sulanmadığını sorgulaması ve sulanmayan zeytinyağından alması üreticileri destekleyebilir. ** ZEYTİN AĞACI SULANMAZ** Sulanmayan zeytin ağaçlarından ürettiğimiz zeytin ve zeytinyağı siparişleriniz için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Organik Ürünler

Üretici ile bütün detayları konuşabilir ve sipariş verebilirsiniz

05558034131

karaotkoyu@gmail.com

 

05558034131

  Organigiz   Karaot Köyü Organik  

SULANMAYAN ZEYTİNYAĞI” yazısında bir düşünce

  1. kkayazeki diyor ki:

    Ürünlerini sürekli alıyorum. Şu ana kadar aldığım bütün ürünlere 10 üzerinden 10 veriyorum. Aldıkları parayı fazlası ile hak ediyorlar.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0