KURU ÜZÜM SULTANİYE / %100 DOĞAL

2016 yılının ilk ürünlerini gönderiyoruz. Sulanmayan ve dağlık bölgede yetişen belkide ender kuru üzümlerden bir tanesini alacaksınız. Sultaniye çekirdeksiz üzümüdür. Doğal ilaç kullanılmamış üzüm istiyorsanız arayabilirsiniz.

  • Üzümlerimiz dağlık bölgede yetişmektedir. Bulunduğu bölge itibari ile eşi benzeri yoktur.
  • Üzümler sulanmamaktadır. Tadına baktığınızda farkı hemen anlayacaksınız.
  • Üretim esnasında sadece hayvan gübresi kullanılmıştır.
  • Eski üzüm bağlarındandır.
  • Üretim, toplama, paketleme esnalarında kesinlikle katkı maddesi kullanılmamaktadır. 
  • Kargo firması ile anlaşmamız vardır. Kargo fiyatları uygun olmaktadır.
  • Ürünlerimizin hiçbir aşamasında fabrikasyon işlem yoktur.

Kuru üzüm yetiştiriciliği büyük emek istemektedir. Özellikle sultaniye üzüm günümüze uzanan nadir türler arasındadır. Osmanlı dönemlerinden günümüze uzanan şifalı ve özel üzüm türlerindendir.

Çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm tadı nasıl olur

Üzümün çok fazla sulanmaması ve boyutunun büyük olmaması idealidir. Boyutun büyümesinin sebebi fazla su vermek veya gübre verilmesidir. İdealin üstünde su verilmesi meyvenin büyümesine yol açar ama kaliteyi aşağı çeker. İstenilen kaliteyi bulamazsınız. Bu yüzden çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm alırken boyutunun küçük olmasına özen gösterin. İçi dolgun olmalıdır. Tadı keskin ve tatlıdır. En kaliteli sultaniye kuru üzüm boğazda hafif acı hissi bırakır. Gerçek aroma ve tadı yediğiniz anda hissedersiniz.

Üzüm nasıl kurutulur

Üzümün kurutulması ile ilgili birçok muamma vardır ve sabit bir kurutma yöntemi yoktur. Büyük firmalar üzümleri taze olarak toplayıp kimyasal sıvılarda veya fırınlarda kurutmaktadır. Bu yöntem en tehlikelisidir.

Küçük çiftçi veya köylüler üzümleri taze olarak toplayıp potasyum suyuna bandırır ve güneşte kurumaya bırakır. Yaklaşık 7-10 gün arasında güneşte bekleyen üzümler kurur ve sarı – altın bir renge bürünür. Potasyum sıvısının kullanılması üzümlerin güneşin taze üzümü kavurması ve 20 günü aşan kuruma süresi sırasında üzümlerin kötü olmasıdır.

Bu yöntemlerin dışında taze üzümleri toplayıp hiçbir işleme tabi tutmadan güneşte bekletilmesi sonucu naturel kuru üzüm elde edilir. Ancak bu işlem üretici için çok tehlikeli ve zor bir üründür. Çünkü taze üzümün kuruması yaklaşık 30-35 gün arasında sürmektedir. Bu dönemde hiç yağmur yağmaması gerekir.

NOT= İsteyen kişiler telefonla ulaşabilir. Evinize kadar geliyor. Eğer güvenmeyen kişiler olursa 1kg ön gönderim yapabilirim. Üzümleri inceleyip sipariş verebilirsiniz.

Sipariş ve bilgi için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanınız.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0