KÖYDEN KURU İNCİR

Köyden kuru incir üretimlerini tamamladık. Kargo ile Türkiye’nin her iline gönderim yapabiliyoruz. Bütün kuru incir çeşitlerimiz organik sertifikalı ve kimyasal işlem görmeden üretilmiştir. Her yıl toprak numuneleri ve incir ağaçlarından numuneler alınarak incelenmeye tabi tutuluyrouz. Kargo ile Türkiye’nin heryerine istenilen kg’da gönderi yapılmaktadır.  Yaz aylarının en güzel meyvelerinden incirler artık kurumaya ve dallarından yavaş yavaş düşmeye başladılar. Kuru incir nasıl olur, hangi işlemlerden geçer gibi soruları bu yazımda cevaplamaya çalışacağım. Tabiki bütün üretim ve hazırlama aşamaları kendi ürünlerimiz için geçerlidir.

TOPLAMA İŞLEMİ

Taze incir olarak koparılmayan incirler dallarında olgunlaşır. Olgunlaşan incirlerin sap kısımları güçsüzleşir ve yere düşerler. Yere düşen incirleri en geç 2 gün içerisinde toplarız. Halk arasında dal kurusu incir diye tabir edilmektedir.

SERGİ İŞLEMİ

Topladığımız bütün incirleri kuruması için sergi alanlarına sereriz. (Bazı incirler tam olarak kurumadan düştükleri için onları sermek zorundayız. Bu sebebten dolayı sergi işlemini yapıyoruz.) Sergi esnasında kesinlikle hiçbir ilaç kullanılmamaktadır. Sadece incirlerin güneş ile temas etmesi sağlanır. Yaklaşık 1 – 2 gün civarında güneşte tam kurumaya ulaşan kuru incirleri sergiden kaldırıyoruz.

SINIFLANDIRMA

Kuru incirde sınıflandırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Özellikle doğal dağ inciri sınıflandırılmaz. Biz içinde küçük boyutta ve hurda diye tabir edebileceğimiz kötü incirleri ayıklıyoruz. Bunları incir sezonunda tüccara toptan satış yapıyoruz. Diğer incirleri tek sınıf olarak satışını yapıyoruz.

BANDIRMA

Saf su dolu bir kazanın içerisine atıyoruz. Geleneksel bandırma yöntemi kullanarak yapıyrouz. Bandırma işlemini nasıl yaptığımızı detaylı olarak inceleyebilirsiniz. İncirlerin bandrıma işlemini yaptıktan sonra yine kuruması için seriyoruz.

PAKETLEME

Kuruyan incirleri organik paketler içerisine alıyoruz. Kurtlanmaması ve doğallığını koruması için paketin içerisine defne yapraklarıda koyuyoruz. İncirlerimiz satışa hazır hale geliyor. Köyden kuru incir üretimi ve sevkiyatını yapıyoruz. Sipariş ve bilgi için iletişim kanallarını kullanınız.
28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

KÖYDEN KURU İNCİR” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1