ZEYTİNYAĞI FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR ?

zeytin_hasat_balikesir_bandirmaa_erdek

Son günlerde zeytinyağı fiyatlarının çok yükseldiğini görüyoruz. Bunun nedenleri bir çok platformda tartışılıyor. Ben zeytinin içinde doğup büyümüş biri olarak kendi görüşlerimi yazmak istedim.
Köylüler şimdiye kadar ürettikleri zeytinyağlarını satabilecekleri pazar bulamıyorlardı. Bütün bir yıl boyunca ceplerindeki parayı zeytin bakımına harcıyorlar. Tamam şimdi zeytin zamanı geldi. Para kazanacağız diyorlar ama gene hayal kırıklığı. En sonunda aracının biri gelip çok düşük fiyata bütün zeytinyağlarını alıyordu. Eeee bu yıl ne oldu. Hayaller yine BİTTİ. Artık önümüzdeki yılı bekleyelim. Önümüzdeki yıl don vurur, zeytin olmaz vs..

Bu zorlukları yaşayan köylüler ne yaptılar. Benim çocuğum bu zorlukları çekmesin ve çiftçi olmasın dediler. Oğluna sürekli “köyde kalma git fabrikada çalış” diye büyüttü. Köyde kalan gençleride köyün kendi içerisindeki çevre baskısı yıldırdı. Gençlerin hepsi mutsuz ve vasıfsız işçiler grubuna eklenerek gittiler.
Para kazanamayan köylüler ne yaptılar. Evimin önünde birkaç dönüm yerim olsun. Domates, biberimi kendim yetiştireyim diyen şehirli halka ilk fırsatlarında sattılar. 10.000m2 tarlasını satıp üzerine banka kredisi çekerek 100m2 ev satın aldılar. Zeytin ağacının en ince noktasına kadar herşeyini bilen insanlar şehirde vasıfsız, işe yaramaz insanlar haline dönüştüler.

Köylülerimizi kaybettik ama en önemlisi verimli zeytin ağaçlarımızı kaybettik. Artık onları işleyen, gözü gibi bakan kimse kalmadı. Halen zeytinyağı fiyatları neden yükseliyor diye sormaya devam mı edeceğiz.

Zeytinyağı fiyatlarının yükselme sebeplerini sizlere üretici olarak anlatmaya çalıştığım yazımı okuyunuz. Üreticiden zeytinyağı almaya lütfen özen gösteriniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1